Kort forklaret
Fællesspisning
Økologisk fællesspisning mandag til torsdag
Årsagen til at det er lagt fast allerede, når du flytter ind er, at vi gerne vil være sikre på, at alle, der flytter ind i et af vores fællesskaber ved, præcist hvor forpligtende fællesskabet er. At skulle i køkkenet to dage om måneden er, sat på spidsen, din forpligtelse overfor fællesskabet.
Der er indlagt stor fleksibilitet omkring fællesspisningen. Man kan melde fra ugen i forvejen, hvis man skal noget andet. Man kan tage maden med hjem, hvis man har brug for en hjemmedag og der er masser af mulighed for at bytte madtjanser og madbilletter løbende.
Maden der tilberedes skal være økologisk og alle skal kunne spise god og sund mad uanset om man har allergier eller ikke spiser bestemte fødevarer.
Vores grundtanke er, at vi ved at deles om maden, får langt mindre madspild, mindre emballagespild og mindre transport af madvarer.
Optimerede boliger
Funktionelle boliger og masser af fællesrum
Alle de funktioner, som kun skal bruges indimellem; kontor, gæsteværelser, hobbyrum og gildesal kan du finde i fælleshuset. Typiske funktioner i vores fælleshuse som er på mellem 10-15% af det samlede byggeri er fælleskøkken, spisesal, gæsteværelser, kontorfællesskab, øvelokale, fitnesrum, legerum, hobbyrum og værksted.
Vores grundtanke er, at vi ved at deles om de kvadratmetre, som vi ikke bruger hver dag har mindre spild i form af plads til færre ting, brug for mindre opvarmning, mindre oplysning og mindre vedligehold og rengøring.
Derudover betyder det, at man kan købe færre individuelle kvadratmetre og stadigvæk have adgang til alt det nødvendige, hvilket gør det billigere at bo.
En grøn vej
Klima- og miljøhensyn
Selvom vi kun benytter velafprøvede byggematerialer i vores byggerier, skal organiske, genbrugs- og materialer med lavt CO2 aftryk opsøges målrettet og favoriseres.
Vi har hidtil bygget i træ med papiruldsisolering i de to bofællesskaber vi har etableret i Lejre, og i Rullestenen i Roskilde. Undtagelsen er Grønne Eng i Ørestad Syd, hvor områdets natur og lokalplan nødvendiggjorde tungt byggeri.
Solceller, regnvandsgenanvendelse til tøjvask og toiletskyl og varmepumper er en naturlig del af vores bofællesskaber. Vi undersøger og overvejer løbende nye tilføjelser, der kan minimere vores aftryk på planeten yderligere.
Alle EcoVillage bofællesskaber og økolandsbyer skabes med en elbaseret delebilsordning, så den individuelle private bil overflødiggøres og den offentlige transport og cyklen/ladcyklen bliver det naturlige valg uanset om man skal den korte tur til bageren eller på job.
Arkitekturen
Når et bofællesskab skal tegnes, så er der mange ting, som er anderledes
Men sådan er det langt fra, når arkitekten skal tegne rammen om et bofællesskab, hvor det er vigtigt, at sikre, at man kommer hinanden ved, selvom det selvfølgelig også skal være muligt at trække sig, og være sig selv, både inde og ude.
Hvorfor vælge EcoVillage?
Der er mange gode grunde til at blive en del af vores øko-bofællesskaber
Hjemlighed
EcoVillage er først og fremmest et godt og trygt hjem: En imødekommende, reel og funktionel bolig, hvor du føler dig hjemme. Her er plads til både privatliv og samvær.
Fællesskab
At være en del af et givende og aktivt fællesskab forøger livskvaliteten. Derfor sætter EcoVillage rammerne for et aktiv fællesskab i kraft af fællesfaciliteter og udearealer.
Bæredygtigt
EcoVillage er først og fremmest et godt og trygt hjem: En imødekommende, reel og funktionel bolig, hvor du føler dig hjemme. Her er plads til både privatliv og samvær.
Tryghed
I EcoVillage skal du føle dig tryg. Hver bolig såvel som fællesfaciliteterne og de grønne udearealer udformes med fokus på at skabe en afslappet og tryg stemning.
Mere tid til venner og familie
EcoVillage er først og fremmest et godt og trygt hjem: En imødekommende, reel og funktionel bolig, hvor du føler dig hjemme. Her er plads til både privatliv og samvær.
Hvem er du?
Menneskerne der bor hos os
De mennesker, som søger vores bofællesskaber er optaget af at deles mere om ressourcerne, at forbruge mindre, ønsker at ændre prioriteter i livet til fordel for mere tid til venner og familie, at bruge færre penge på at bo, og mere tid på at realisere drømme og være der for andre.
Mange kommer med et stærkt ønske om at gøre en forskel for planeten. Vi kan se, at det virkelig nytter, når man gør det sammen. Det er både sjovere og lettere, når man hjælper hinanden med at skubbe udviklingen i den retning.
Hjertet i både vores bofællesskaber og økolandsbyer er fællesspisningen mandag til torsdag baseret på økologiske råvarer. Det er hyggeligt med en mere social hverdag og så gavner det miljø og økonomi at have fælles madlavning – og det letter bofællerne for en masse praktik i en ellers travl hverdag.
Hverdagsfællesskaber og deleøkonomi
Rullestenen, Roskilde
Æblegården, Måløv
Skråningerne, Lejre
Grønne Eng, København
Bofællesskaber
Her kan du bo
Vi har på nuværende tidspunkt etableret fire bofællesskaber i Københavnsområdet; Skråningen 1 og Skråningen 2 i Lejre, Rullestenen i Roskilde og Grønne Eng i Ørestad Syd. Vi er nu igang med at samle det femte bofællesskab, Æblegården i Måløv, Ballerup. Vi arbejder løbende på at finde flere passende lokationer, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis ikke du vil gå glip af vores næste projekt 🙂
- RDu finder os i 4 byer indtil videre
- RDet er vigtigt for os at skabe et bofællesskab
- RLave omkostninger og energioptimeret
Bofællesskaber
Bliv en del af fællesskabet
FAQ
Ofte stillede spørgsmål
1. Hvordan er aldersfordelingen?
De bofællesskaber og økolandsbyer EcoVillage har etableret er for mennesker i alle aldre. Vi har forsøgt med typologien i boligstørrelser, plan, antal værelser og niveaufri adgang at sikre boliger der passer til alle aldersgrupper.